«Går reinkarnation och kristenhet ihop?»

SverigesRadio_20151230_1

Etter den debatt som fant sted i julehelgen i Svenska Dagbladet om den økende tro på reinkarnasjon i det svenske samfunn (se blogginnlegget nedenfor), inviterte Sveriges Radio til en direktesendt samtale mellom biskop emeritus Bengt Wadensjö og fr. Franciskus Urban, vår biskopsvikar for Sverige. Samtalen som ble sendt onsdag 30. desember på P1 Morgon (et fordypende nyhetsprogram) kom imidlertid til å handle mer prinsipielt om kirkesyn og kirkens forhold til folkereligiøsitet. Debatten har således stor relevans også for kirkelivet i de andre nordiske land.

Fr. Franciskus Urbans anliggende i samtalen var å fremheve at den kristne kirken i møtet med samtidskulturen må stå fast og tåle belastningen med å ha sin egen trosoverbevisning. – Samtalen kan i sin helhet høres via denne linken.

1 thought on “«Går reinkarnation och kristenhet ihop?»

  1. Jeg tror det er på tide å definere endel sentrale begrep om igjen…ikke endre dem, men enes om hvor grensene eller rammene om du vil for innholdet i et begrep ligger. Det som slo meg når jeg hörte denne «snutten» var at det var så mange grunnleggende uenigheter som ikke ble definert, at samtalen på overflaten ble litt surrealistisk og meningslös??? Dessuten: Et merkelig fenomen dette med at vi skal liberalisere eller höre på folket for å få dem tilbake i Kirken. Det må da väre et massivt bevis at vårt «fin de secle» og vel så det :)’s moderniseringsprosjekt i kirken har tömt benkene mer effektivt enn alle andre prosjekter???? Hvorfor tar aldri kirkelederne dette inn over seg????? Tror de er i ferd med å modernisere/ liberalisere kirken til Fant!!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s