Økumeniske samtaler i Storbritannia

Den nordisk-katolske kirke (NKK) har sterke bånd til anglikanske miljøer. Imidlertid har den liberaliserende utvikling innen Den engelske kirke vanskeliggjort våre økumeniske relasjoner og samtidig medført at mange anglikanere av katolsk tradisjon ser seg om etter et nytt hjem.

Som svar på denne utfordringen har NKK, sammen med vår moderkirke, Polish National Catholic Church (PNCC), søkt å finne veier som kan berede grunnen for et nytt kirkelig felleskap for ikke-romerske katolikker, innenfor rammen av Scranton-unionen. I dette arbeidet fant vi felles anliggender med Free Church of England (FCE) og innledet læresamtaler med denne kirken i 2012. Disse samtalene har vært konstruktive og ført frem til følgende uttalelse:

«Offentlig uttalelse fra «the International Catholic Bishops Conference of the Union of Scranton» (ICBC):

ICBC gjorde den 15. september 2012 følgende vedtak:

ICBC gir biskop Roald Nikolai Flemestad fullmakt til, på vegne av Scranton-unionen, å påbegynne en dialog med FCE på basis av dokumentet «Krav til nattverdfellesskap med PNCC» av 2010, med sikte på eventuelt medlemskap i Scranton-unionen.

Etter dette har biskop Flemestad hatt flere møter med representanter fra FCE.

I dagene 11-12. februar 2013 møttes biskoper fra PNCC, NKK og FCE i Scranton og hadde en meget fruktbar samtale hvor forskjellige dokumenter ble presentert og diskutert. I lys av denne samtalen forventer ICBC, i samvirke med FCE, å kunne opprette en katolsk jurisdiksjon i Storbritannia.»

Neste skritt blir at rapporten fra samtalene legges frem ved ICBCs møte i april og til FCEs Convocation ved møtet i mai.

1 thought on “Økumeniske samtaler i Storbritannia

  1. Tilbakeping: Free Church of England and the Union of Scranton | As the Sun in its Orb & New Goliards

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s