Lovende begynnelse i Frankrike

Første helg i september ble grunnlaget lagt for en «avlegger» av Den nordisk-katolske kirke i Frankrike ved opprettelsen av La Communité Vieille-Catholique de France, sous l’administration de L’Église Catholique du Nord. Dette blir en administrasjon i likhet med den som ble etablert i Tyskland tidligere i år.


Fr. Alain Fraysse sammen med biskop Roald Nikolai

Stiftelsen fant sted i Syd-Frankrike, i Aveyron, etter initiativ fra tidligere medlemmer av Utrecht-unionen. Ansvarlig leder for arbeidet er fr Alain Fraysse, en fremtredende gammelkatolsk prest i Frankrike, som også var vertskap for samlingen og tilrettela gudstjenestelivet.

Sammen med ham ble en annen prest, fr. Jean-Bernard de Cazenave, og en diakon, Alexandre Nevejans, formelt opptatt. Disse vil påbegynne arbeidet med å opprette misjoner i henholdsvis Aveyron-området, Lourdes og Tours.

I oppstartfasen vil kjernen i misjonsarbeidet av naturlige grunner være knyttet til fr. Alain Fraysses virksomhet i Aveyron, der det idag feires messer på to steder og etterhvert også i det nyanskaffede lokale i sentrum av Rodez, som er den viktigste byen i området.

Innsatsviljen og pågangsmotet er stort, men utfordringene er tilsvarende. Vi ønsker dem velkomne i vårt fellesskap og vil omkranse dem med forbønn, oppmuntring og støtte i tiden fremover.


Til høyre fr. Alain Fraysse og diakon Alexandre Nevejans, til venstre fr Jean-Bernard de Cazenave.

3 thoughts on “Lovende begynnelse i Frankrike

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s