Bønner på kvinnedagen?

I dag markerer vi at mannen hver dag utfordres til å tjene kvinnen. Kanskje bør vi gjøre det med en bønn om tilgivelse? I alle fall; gratulere med dagen, kvinner!

Advertisements

3 thoughts on “Bønner på kvinnedagen?

 1. Kvinnesak er kanskje det mest ømtålige tema i kirke og samfunn i vår tid, det store tabu og det udiskutable dogme. Vi står på en måte mellom barken og veden mellom to ekstremistiske retninger.

  Ekstrem feminisme represetert gjennom sosial-demokratisk humanisme/feministteologi og ekstrem mannsjåvinisme som kommer til oss spesielt gjennom islam og machokulturen.

  Vi sier: Nei, takk, ingen av delene.

  Jeg tror det beste vi her kan gjøre er å bli stille, (ikke tause), også vi menn, lyttende som Maria, for også vi menn, når vi er menighet sammen men kvinnene skal vi være «kvinne» og ikke minst mor. «Milde kom vi til dere, som en mor varmet vi dere ved brystet» sier Paulus i Tessalonikerne.
  Så minner han dem på at de er Kristi aposteler som kunne krevd ære for sitt embete, men forsaket det fordi de elsket.
  I stillhet og tillit skal vår styrke være. Ingen kvinne kan ha tillit til en tyrann. Vi må rense ut alt som lukter av maskulin arroganse og maskulin ansvarsfraskriving. Vi må tåle at vår mandighet blir krenket, slik Kristus ble fornedret, enda han kunne tilkalle utallig legioner og slå ned sine motstandere. Den som vil være mann må følge Kristus.

 2. Ja, «Hvor ofte ville jeg ikke samle dine barn som en høne samler kyllingene under vingene sine. Men dere ville ikke.» (Matt.23:37,Luk.13:34)

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s