Skal syndarar kunne gifte seg?

 

I går leste eg eit interessant innlegg av Oscar Edin Indergaard i DagenMagazinet. Han drøfta innføringa av ny liturgi for dei homofile i Den norske kyrkja. Han meiner sjølvsagt at dette er galt og i mot Guds ord, men det interessante er argumenta hans.

 

I dag protesterar vi høglydt mot ei ny ekteskapslov og ein homoliturgi fordi dette er synd, men det er jo ikkje synda som er problemet. Den problematikken er løyst på krossen (2. Kor. 5:19). Problemet er faktisk at ein ved ein ny liturgi graderar syndene.

 

Gud graderar ikkje syndene. For han er all synd like ille og vi er alle syndarar. Indergaard skriv at; ”Dersom kirken lager et velsignelsesrituale for de homofile, må den også gjøre det for alle slags syndere; … avgudsdyrkere, tyver, havesyke, drankere, baktalere og røvere”. 

 

(Den norske) Kyrkja er nok blitt ein elitekristendom der noko synd er lov, og kanskje framelska, mens andre synder er forbodne. Gud elskar likevel alle dei vi støyter ut, på trass av våre feil og manglar, så spørsmålet blir vel om syndarar kan gifte seg i det heile?

 

Roy-Olav

Advertisements

2 thoughts on “Skal syndarar kunne gifte seg?

  1. Det kan jeg 🙂

    Selv om Bibelen snakker om «større synder», «grove synder» og ikke minst synd mot Den hellige ånd, er all synd synd og fortjener døden.

    Så slik sett er det jo tåpelig å lage et vigselsrituale for bare en type av synder. Man burde vel heller lage et rituale for de som tror på Jesus og de som ikke gjør det – siden det i bunn og grunn er dette det dreier seg om (Joh. 16:9).

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s