Showbizzforsamlingar

 

 

Mange av dagens kyrkjelydar liknar meir på ein sirkusmanesje enn eit forsamlingshus. Respekten for det heilage er borte og det viktigaste i møta er underhaldninga. Den glade bodskapen er pakka inn i eit inferno av lys og høg musikk, og forkynnaren opptrer meir som klovn enn som ein Herrens tenar. Paulus seier at; «det skal koma ei tid då folk ikkje toler den sunne læra, men etter eige hovud tek seg lærarar i hopetal, for dei vil ha det som kilar i øyret».

 

Sanne forsamlingar lar seg ikkje drive med av tidsånda, men held seg til evangeliet slik ein finn det i Bibelen. Deira fremste verkemiddel er ordet og vitnesbyrdet, og det er Den heilage ande som overtyder om synd, rettferd og dom. Hos dei er det ikkje stadige forandringar og skiftande skuggar.

 

Så om forsamlinga di er blitt eit teater der forkynninga er meir prega av vitsing enn av ånd og kraft, er det berre å kome seg vekk.

 

Roy-Olav

Advertisements

3 thoughts on “Showbizzforsamlingar

  1. Tilbakeping: “Frem fra glemselen” 1 « Patriarken

  2. Du har et (lite) poeng. Men samtidig har disse «moderne» forsamlingene oftest en konservativ teologi. Er mer bekymret for de som beholder gamle tradisjoner og liturgier, men tillemper teologien til samfunnet rundt seg. Det er vel egentlig de som forkynner et budskap som klør i øret, slik jeg ser det.

  3. Jepp, tradisjonelle menigheter som tillemper teologien til samfunnet rundt seg er jo egentlig åndelige bastarder. De bør rett og slett avvikles fort.

    Det første du skriver, Torgils, er en meget interessant bekmerkning. De nykarismatiske er gjerne de mest konservative. Likvel står de ikke imot presset utenfor – men det er sjelden konservatismen som fører til fallet.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s