Livets Evangelium

”Jeg er kommet for at dere skal ha liv, og det i overflod.”  (Joh 10:10)

Det var noe dramatisk som skjedde på slutten av 70-tallet. Det minimum av rettsvern som barna i mors liv hadde, ble nå revet bort. Vi fikk en lov som tillot drap på uskyldige barn under en viss alder. Nå var det mulig, uten noen som helst grunn, å avlive barnet i mors mage. Samfunnet vasket sine hender og gav kvinnene ansvaret – og skylden. Kvinnene måtte alene bære sorgen og smerten over barnet de aldri fikk møte, og mange av dem fikk varige skader etter inngrepene. Dermed var de overlatt til seg selv og hadde ingen steder og gå med sorgen sin. For et svik fra samfunnets side!

Hver femte unnfangelse her til lands ender i provosert abort. I siviliserte samfunn finnes det knapt noe sted som er farligere å oppholde seg enn i mors mage. Det skal ikke mye gangsyn til for å se at dette er helt grusomt, ja så forferdelig at det burde gjøre noe med oss alle. Temaet er uhyre følsomt, men det hjelper lite å stikke hodet i sanden. Til syvende og sist angår dette marerittet oss alle.

Hvorfor reiser Kirken seg, på Guds vegne, mot den frie abortloven som er innført i de fleste vestlige land? Hvorfor kan den ikke være seg selv nok? Grunnen er at barnet i mors liv er Kirkens bror og søster – vår bror og søster. Kirken vet at Gud har skapt barnet, skapt det i sitt eget bilde. Gud har gitt barnet verdi, og avlivingen av barnet under mors hjerte, krenker Gud og det krenker fellesskapet. Nettopp fordi Guds Ord ble menneske i kjøtt og blod, er hvert menneske betrodd Kirkens moderlige omsorg. Derfor berøres Kirken av enhver trussel som retter seg mot menneskers verdighet og liv, særlig der hvor livet er svakt og forsvarsløst.

Herrens alvorlige spørsmål til Kain må ropes til stadig nye tider og på ulike måter; ”Hva er det du har gjort?”

Kim

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s